Sunday, September 2, 2012

Rus salatası, rus salatası tarifi yapılışı malzemeleri

Rus Salatası Malzemeleri
1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
1 su bardağı patates (küçük küp şeklinde doğranmış)
1 su bardağı havuç (küçük doğranmış)
1 su bardağı salam (küçük doğranmış)
1 su bardağı kornişon turşu (küçük doğranmış)
Yeteri kadar tuz
4-5 su bardağı mayonez


Rus Salatası Tarifi
Rus salatamıza başlarken öncelikle patateslerimizin kabuklarını soyalım. Küp şeklinde fakat küçük küçük doğrayalım. Bir tencereye alalım ve haşlayalım. Havuçları küçük doğrayalım ve haşlayalım. Haşlanmış bezelyeleri, haşlanmış patatesleri, haşlanmış havuçları bir kâse içerisine alarak soğumasını bekleyelim. Salamları ve kornişon turşuları küçük küçük doğrayalım, bezelyelere ekleyelim. Mayonezi ve tuz ekleyerek iyice karıştıralım. Rus salatamız servise hazırdır. Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment