Gecen gun ne zamandir tarifi ben de olan ve yapmak isteyipde bir turlu yapabilmek kismet
olmayan yahniyi denedim. Ben cok beyendim tarifi galiba netden almisimdir.
Genelde ben internetden bakarim yapdigim yemeklere. Her zaman tabiki tarifler tutmuyor
ama eger yapdigim tarifi beyenirsemde yemek defterime hemen ekliyorum. Tarifi cok basit
yazicam simdi zaten:)
MALZEMELER
500 gr arpacik sogan (soganlari ilik suda bekletelim daha kolay temizleniyor)
kusbasi et
1 adet orta rendelenmis domates
1 yemek kasigi domates salcasi
kimyon
karabiber
kirmizi biber
tarcin kabugu (ben yarisini kirdim kullandim)
1,5 yemek kasigi sirke
1,5 yemek kasigi sivi yag
2 adet defne yapragi
2 dis ince dogranmis sarimsak
1 adet kucuk kesme seker
YAPILISI
Eti duduklude haslayalim. Ayri tencerede sogan ve sarimsagi hafif kavuralim. Uzerine haslanan eti
ilave edip biraz daha kavuralim. Domates ve domates salcasini ekliyelim. 2bardak sicak su ilave edip karistiralim. baharatlarimiz katalim. Soganlar yumusayincaya kadar pisirelim.
Doga ile basbasa
Ufak bir gol gezisi yapdik ve birkac resim cekdim. Resim cekmeye de alisiyorum blog sayesinde. Hava yagmurlu basladi bir ara acilir gibi oldu ama yine yagmur atisdirdi.
Manzara ozellikle o gol kenarindaki evler muthisdi. Evlerden hangisini cekiyim diye
dusunurken benim arizali olan makinamin sarji bitti ve hic o harika evleri cekemedim malesef
sadece elimde bir kac resim kaldi okadar bu muhtesem yerden.
Eve donus yolu :((( Cok guzeldi eminim hava gunesli olsa daha da guzel olucakti fotolar ama burasi
boyle genelde yagmurlu zaten o yuzden bu kadar yesili bol.
No comments:
Post a Comment